Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні за місяць знизилася вартість борщового набору

Осінь – пора збору врожаю. І це у кращий бік відобразилося на вартості борщового набору. Борщ з м’ясом коштує на 3% дешевше, пісний – на 48%.

Як повідомляє Інформатор, за даними видання Мінфін, в супермаркетах та на ринках України подешевшали всі продути з борщового набору, окрім м’яса, томатної пасти та сметани.

Найбільше впали ціни на капусту (- 548%), цибулю (- 385%) та моркву (- 285%). Цибуля коштує дешевше майже в 5 разів, вартість становить близько 11,90 грн/кг, тоді як у липні цінники били рекорди й ріпчаста коштувала в середньому 58 грн/кг. Морква наразі вартує 8 грн/кг, а в розпал літа цінник був майже 32 грн/кг.

На 93% впала ціна картоплі; на 59% буряка; на 5% олії.

Щодо м’яса, то сметани та томат пасти, то їх ціни зросли. Свинна лопатка на кістці ще у липні коштувала близько 159 грн/кг, а зараз десь 195 грн/кг. Піднялися ціни на сметану (+12%) та томатну пасту (+5%).

Таким чином борщ зі свининою на сім’ю у вересні 2023 року коштувала 165,90 грн. А у липні борщ обходився у 172 грн.

Без м’яса національна українська страва взагалі коштує близько 49 грн, тоді як у липні собівартість була 76,90 грн. Ціна впала на 28 грн.

Раніше Інформатор писав про те, ціни на які продукти зростуть восени та чим треба запастись та про те, що в Україні скоротився список соціально значущих продуктів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору