Ця сирна запіканка — ідеальний варіант для сніданку або вечері. Для найкращого результату візьміть жирний кисломолочний сир. Перед приготуванням прогрійте його, а також вершкове масло за кімнатної температури або злегка у мікрохвильовій печі.
Запіканка готується дуже швидко на плиті, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Сир кисломолочний 9% – 600 г
- Масло вершкове 73% – 1 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Манка – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Сир, розм’якшене вершкове масло, яйця, цукор і ванільний цукор збийте блендером. Додайте розпушувач і манку, перемішайте.
На дно сковороди покладіть пергамент, якщо треба, змастіть олією. Вилийте сирну масу, розрівняйте.
Накрийте сковороду кришкою і готуйте запіканку на слабкому вогні впродовж 20-25 хвилин. Потім вимкніть вогонь, зніміть кришку і залиште запіканку остигати.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачковий хліб. Писали, як приготувати “справжню” картоплю фрі та волинські мазурики.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок