Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Традиційна кухня: готуємо волинські мазурики

Літня спека пішла з України і тепер захотілось приготувати щось особливе і смачненьке. Такою стравою можуть стати мазурики. Вони є традиційною українською стравою, яку готують з м’яса.

Інформатор пропонує рецепт цього смаколика.

Волинські мазурики

Продукти

  • курячій фарш – 800 г
  • яйця курячі – 3 шт.
  • Сир – 50 г
  • вершкове масло – 50 г
  • молоко – 25 мл
  • часник – за смаком
  • сіль – за смаком
  • панірувальні сухарі.

Приготування

  1. В курячий фарш (краще домашній) потрібно додати розтоплене вершкове масло, яйця, молоко і сир, який натирається на терці.
  2. Після цього в суміш потрібно додати сіль і спеції за смаком. Все повинно настоятись години зо дві у холодильнику.
  3. Сформувати довгасті котлетки та обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити в олії до золотавої скоринки.

Подавати з будь-яким гарніром чи салатом.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати таратуту та закарпатську шпундру.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору