Кривий Ріг До сайту

Перевірений рецепт: готуємо кабачковий хліб

Приготувати цей ідеальний кабачковий хліб вдома простіше, ніж ви можете очікувати. Ви можете для смаку та текстури додати різні інгредієнти: ядра волоських горіхів чи фундук, оливки, помідори чері, сир тощо. Вийде дуже ароматний хліб!

Реклама

Смачний та простий рецепт кабачкового хліба, – Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама
  • Кабачки – 1 шт.
  • Борошно – 600 г
  • Молоко 2,8% – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Олія – 50 мл
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Часник сушений – 0.5 ч. л.

Спосіб приготування:

Кабачок помийте, обсушіть, натріть на середню терку. Відтисніть сік і перелийте його в миску й додайте трохи м’якоті кабачка.

Всипте цукор, сіль і перемішайте. Влийте молоко, насипте куркуму, сухий часник, розмішайте. Додайте дріжджі, манну крупу, 1 ст. л борошна і добре перемішайте. Залиште суміш на 15-20 хвилин, поки дріжджі не почнуть працювати.

Реклама

Поступово додавайте борошно і перемішуйте масу. Вимісіть еластичне тісто і перекладіть його у миску, змащену олією. Тісто також змастіть олією, накрийте рушником і залиште підходити на 1 годину.

Потім перекладіть тісто на робочу поверхню, посипану борошном. Розпластайте тісто руками в прямокутник, далі складіть конвертом. Повторіть процес кілька разів.

Розділіть тісто на дві частини, сформуйте з них хлібці та покладіть їх у прямокутні форми, змащені олією. Накрийте рушником і дайте ще раз підійти.

Реклама

Помістіть форми з тістом у духовку, розігріту до 200°C, на 40 хвилин. Через 30 хвилин від початку запікання можна зменшити температуру до 180°C.

Дайте готовому хлібу трохи охолонути у формі, потім діставайте. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати “справжню” картоплю фрі. Писали, як приготувати волинські мазурики та жульєн з кабачків та баклажанів.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок