Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Україна повернула додому поранених десантників, які півтора року були на ТОТ

Військово-Морські Сили Збройних Сил України спільно з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України провели успішну військову операцію з повернення додому двох українських десантників, які перебували на тимчасово окупованих територіях України. Поранені військові не могли самостійно повернутися на підконтрольну Україні територію та провели в окупації півтора року.

Як повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ, військова операція з повернення десантників тривала декілька тижнів. Її реалізували за участю спецпідрозділу ВМС “Ангели”, – передає Інформатор.

Зазначається, що двоє десантників, які брали участь у бойових діях на початку повномасштабного вторгнення росіян, отримали важкі поранення та не змогли самостійно повернутися на підконтрольну Україні територію. Весь цей час вони перебували на окупованих територіях та переховувалися. Врятували їх місцеві мешканці: вони їх заховали та зберегли їм життя.

У стислі терміни був підготовлений план евакуації, до реалізації якого також залучили Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, підрозділи якого забезпечували вогневе прикриття під час виходу групи, – йдеться у повідомленні силовиків.

Під час військової операції десантників вдалося повернути на підконтрольну Україні територію. Їм надано необхідну медичну допомогу. Тепер їхньому життю та здоров’ю вже нічого не загрожує.

Раніше Інформатор писав про те, що визволені з російського полону українці одразу лягли у лікарню та про те що з російського полону повернулися два криворіжця.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору