Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

4 предмети за 4 години: як будуть складати національний мультипредметний тест у 2024 році

Попри війну, українські юнаки та дівчата хочуть вчитися, здобувати вищу освіту, аби відбудовувати країну, робити її успішнішою та кращою. Для вступу у виш їм необхідно скласти національний мультипредметний тест. У 2024 році правила вступного випробування зміняться.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на міністра освіти України Оксена Лісового.

За його словами у наступному навчальному році НМТ міститиме 4 предмети (три обов’язкові та один – на вибір). До переліку обов’язкових предметів додано історію України, який охоплюватиме лише період XVI – ХХІ ст. “Адже так, у країні війна, і саме цей історичний період є дуже важливим для формування у молоді цілісного розуміння нашого минулого та його зв’язку із сьогоденням” – пише Лісовий.

Важливо! Тестування відбуватиметься протягом одного дня із перервою. 2 предмети по 60 хв, перерва і ще 2 предмети по 60 хв. Це дійсно може бути важко. Це зроблено заради безпеки й дає дає можливість вступникові з’явитися у пункті тестування лише один раз. Не потрібно двічі витрачати час на дорогу, особливо актуально це для тих, хто змушений їхати до сусіднього населеного пункту.

За словами Лісового, відповідний законопроєкт вже на реєстрації у Верховній Раді

Раніше Інформатор писав про те, що зарплата для вчителів в Україні може підвищитися до 40 тисяч гривень та про те, що українські школярі можуть завантажити книги для навчання з електронної бібліотеки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору