Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Абітурієнтам: як буде проходити вступна кампанія у 2023 році

Війна війною, але українські юнаки та дівчата хочуть здобувати освіту, щоби потім відроджувати та розбудовувати мирну Україну. А оскільки війна не дає змогу проведення ЗНО у 2023 році в його традиційному форматі, Міносвіти у 2023 році пропонує альтернативу у вигляді удосконаленого національного мультипредметного тесту (НМТ). Завдання укладуть відповідно програмі ЗНО.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Дніпро та Міністра освіти України Сергія Шкарлета, мультипредметний тест окрім основних блоків, матиме й додаткові. Основний блок складатиметься з 4 обов’язкових предметів.

У першу чергу, це — українська мова, математика, історія України, іноземна мова (на вибір пропонується французька, англійська, німецька та іспанська мови).

Національний мультипредметний тест міститиме обов’язковий та додатковий блоки. Екзамен проходитиме наступним чином: упродовж перших 90 хвилин абітурієнти складатимуть іспит з української мови та математики, а далі — іноземна мова та історія України.

Також вступники можуть покращити свою оцінку з мультипредметного тесту з історії або іноземної мови, склавши іспит з фізики, хімії або біології. Тестування з додаткових предметів триватиме 75 хвилин.

Реєстрацію для участі в НМТ планують розпочати у квітні 2023 року, а тестування — у червні – липні 2023 року в межах основної та додаткової сесій. Для вступу у 2023 році абітурієнти можуть використати результати НМТ поточного року та минулого, а також ЗНО 2020-2021 років.

Щодо вступних іспитів, то як пояснив Сергій Шкарлет, їх проведення можливе лише після ухвалення відповідного закону Верховною Радою. Більше інформації стане відомо після внесення законопроєкту до парламенту та оприлюднення його для громадського обговорення.

Майбутні абітурієнти, які у 2023 році складатимуть іспит, можуть підготуватися вдома, використавши сервіс ЗНО-онлайн. На сайті доступні понад 500 варіантів тестів з усіх предметів ЗНО за всі роки його існування.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні частину студентів вишів переведуть на бюджет.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору