Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Щури заполонили сміттєві баки у Саксаганському районі: що відповіли у виконкомі

Мешканці Саксаганського районі жаліються на щурів, які “захопили” сміттєві баки і контейнерні майданчики. Гризуни не лише лякають жителів, вони ще й рознощики небезпечного захворювання – лептоспірозу. Найефективнішою боротьбою зі щурами є планова дератизація протягом усього року. Так надалі на території району вона буде проводитись раз на квартал.

Повідомили у Саксаганському виконкомі, – передає Інформатор.

У боротьби з гризунами допомагають роботи з дератизації, що сприяє зменшенню появи популяції гризунів (одна пара щурів дає щорічно 700-800 штук приплоду), що унеможливлює створення передумови до виникнення захворювань на лептоспіроз серед населення та поліпшує санітарно-гігієнічний стан території району.

“Для зменшення популяції мишоподібних гризунів на території міста та недопущення захворювань людей на лептоспіроз, який може привести до летального випадку управлінням благоустрою та житлово-комунального господарства комунального укладено договір з дератизації території загального користування”, – йдеться у повідомленні представників виконкому.

Додамо, що препарати, які будуть використовуватися не є шкідливими для людей і домашніх тварин.

Раніше Інформатор показав щурів, які поселилися в балці на території Саксаганського району. Також ми писали, про захворювання лептоспірозом в Україні.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко 

 

Нагору