Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Без телевізора та інтернету, але з туалетом: у яких умовах утримують колишнього голову Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського в ізоляторі СБУ

Ексгубернатор Дніпропетровської області бізнесмен Ігор Коломойський, який з 2 вересня перебуває в ізоляторі СБУ, проживає зараз скромно – у невеличкій камері з туалетом. В нього немає жодних бонусів, зокрема, телевізора, інтернету й телефону. Також він пройшов через санітарну обробку.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

За словами анонімного співрозмовника, камера невеличка та чиста. Коломойський в ній один, без телевізора, інтернету і телефону. Зате з парашею в кутку.

Як й інші постояльці ізолятора, Ігор Коломойський пройшов через санітарну обробку. А співробітники ізолятора перевіряють всю кореспонденцію бізнесмена, як цього вимагає офіційна інструкція.

Відомо, що Коломойського відправили в ізолятор тимчасового тримання СБУ за рішенням суду, щоб забезпечити його надійну охорону, а також, щоб той не мав можливості впливати на свідків. Повідомляється, що двоє з них вже зіткнулися із залякуваннями. Ці свідки отримали анонімні погрози про завдання шкоди здоров’ю та позбавлення життя. Це сталося під час досудового розслідування.

Як відомо, Шевченківський районний суд Києва 15 вересня 2023 року змінив рішення про запобіжний захід бізнесмену Ігорю Коломойського. Суддя збільшив суму застави в декілька разів від попередньої – з майже 510 мільйонів гривень до понад 3,8 мільярда гривень.

До слова, Ігоря Коломойського звинувачують у причетності до фальсифікації платіжних документів та відмиванні доходів. Повідомляється, що він незаконно отримав понад 5,8 мільярда гривень у період з 2013 по 2014 роки. Бізнесмен все заперечує.

Раніше Інформатор писав про те, що відомо про обшуки в будинку Коломойського та про те, що зранку, 1 лютого 2023 року, співробітники СБУ прийшли з обшуками до Ігоря Коломойського.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору