Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Дніпрянин дякував путіну за війну в Україні, тепер ним займається СБУ

Екс-підприємець з Дніпра, який був незадоволений своїм життям і звинувачував у цьому керівництво країни. Крім того, у власних коментарях ворожий поплічник дякував російському диктатору за розпочату війну в Україні й закликав його «звільнити» країну від нацизму. СБУ повідомили про підозру пропагандисту.

Повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ у Дніпропетровській області.

Мешканця Дніпра мав ідейні антиукраїнські переконання. Він активно просував проросійські наративи з критикою діючої української влади.

Після початку повномасштабного вторгнення рф чоловік активізував діяльність у забороненій соцмережі та на власній сторінці публікував деструктивний контент.

На його думку, зміна чинної влади на прокремлівських маріонеток суттєво б покращила його ситуацію.

Основною тематикою антиукраїнських меседжів він обрав підтримку військової агресії проти нашої країни та насильницьку зміну державної влади в Україні.

Контент, переважно, брав з проросійських пабліків і пропагандистських інтернет-ресурсів.

Призначена лінгвістична експертиза підтвердила наявність публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу в країні.

Співробітники СБУ блокували діяльність колаборанта та припинили ворожу пропаганду.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яку він використовував у протиправній діяльності.

Наразі, в рамках розпочатого кримінального провадження російському прихильнику повідомлено про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

У пропагандиста виявили рублі і дописи проти України в соцмережі

Раніше Інформатор повідомляв, що депутата Шуфрича підозрюють у держзраді. Також ми писали, що зрадник з Дніпропетровщини здавав позиції ЗСУ ворогу через Telegram.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору