Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі засудили організатора шахрайського кол-центру

У Кривому Розі перед судом постав неодноразово засуджений місцевий мешканець. Чоловік організував шахрайський кол-центр. Його робітники навіть не знали, чим займаються насправді. 
Як повідомляє Інформатор з посиланням на сайт “Судова влада України”  у грудні 2022 року неодноразово засуджений громадянин Н. вирішив організувати злочину схему, спрямовану на заволодіння грошима довірливих громадян. Злочинець знайшов необхідне приміщення для кол-центру. Встановивши необхідну комп’ютерну техніку, він обдурив декількох людей, повідомивши останнім, що вони будуть працювати в агенції з надання інвестиційних послуг.

Надалі, працівники за допомогою IP-телефонії зв’язувались з потерпілими, представляючись групою досвідчених трейдерів, пропонували свої послуги зі збільшення фінансових накопичень шляхом проведення операцій на криптовалютному ринку або інвестування в акції різних компаній. Проте після переводу грошей на банківську картку, зв`язок «клієнтом» переривався, а кошти привласнювалися засудженим.

Зловмисника затримали. Він постав перед судом.

Тернівський районний суд Кривого Рогу остаточно визначив покарання обвинуваченому у вигляді обмеження волі на два роки, у зв’язку з тим, що обвинувачений скоїв проступок у період іспитового строку за попереднім вироком.

Раніше Інформатор писав про те, що що у Дніпропетровській області викрили call – центр та про те, що у Кривому Розі працював шахрайський coll-центр зі щомісячним прибутком 1,5 мільйона гривень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору