Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Спільна робота на результат – за підтримки Фонду MedWish International, благодійної організації Ukraine Aid, народних депутатів України та Ради оборони міста одна із лікарень Кривого Рогу отримала партію сучасного медичного обладнання

З початку війни медицина Кривого Рогу працює у посиленому режимі. Під керівництвом Ради оборони міста створена госпітальна база, запас кисню, донорської крові та її компонентів. Також, відпрацьована система для безперебійного електропостачання медзакладів. Базові лікарні переобладнані для прийому та надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям, забезпечені необхідними медикаментами.

Днями міська лікарня №3 отримала від американського благодійного фонду MedWish International понад 6,5 тонн медичного устаткування. Усього – більше 100 найменувань медичної продукції.  Ініціаторами та координаторами стали народні депутати Вікторія Гриб, Дмитро Шпенов та засновник благодійної організації Ukraine Aid Денніс ДеСантіс.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул зазначив: «Дякуємо за співпрацю американському благодійному фонду MedWish, Деннісу Де Сантису та організації Ukraine Aid, а також народним депутатам України Вікторії Гриб та Дмитру Шпенову за те, що саме Кривий Ріг отримав допомогу. Криворізька міська лікарня №3 отримала понад 6,5 тонн медичного устаткування: реанімаційний інвентар, витратні матеріали та обладнання для облаштування терапевтичного, хірургічного та неврологічного відділень – усього понад сто найменувань медичної продукції загальною вартістю понад 14 мільйонів гривень».

Народний депутат Вікторія Гриб наголосила: «MedWish International від початку повномасштабної війни направила в Україну понад 100 вантажів і надалі готова підтримувати українців. Від початку війни мій офіс працює над поліпшенням умов роботи українських лікарень, які знаходяться у безпосередній близькості до прифронтової зони. Коли наші  міжнародні партнери  дізналися про ситуацію у місті, про обстріли та вибухи, які були в Кривому Розі, про те, що загинули люди, коли прилетіло безпосередньо в під’їзд – вони одразу прийняли рішення про те, щоб надати необхідну допомогу. Ми працювали з міською владою, з головним лікарем – щоб визначити потреби. Я дуже сподіваюсь, що це медобладнання буде допомагати рятувати життя. Будемо й далі працювати з нашими американськими партнерами.

«Я дуже вдячна Олександру Вілкулу і Дмитру Шпенову. Вони старались, щоб ми привезли саме те, що на сьогодні потрібно місту – саме те, що буде допомагати лікувати людей. Це – вантаж для різних медичних відділень інтенсивної терапії. Ми оглянули операційну, а там вже на новому столі робили операцію. Тобто, обладнання вже починає функціонувати. Підтримка українських медиків, які в пекельних умовах рятують життя людей 24/7 – наш найвищий пріоритет», – сказала Вікторія Гриб.

Головний лікар Криворізької міської лікарні №3, Андрій Маков сказав: «Хочу висловити слова подяки як Раді оборони міста, міській владі так і депутатському корпусу, які разом роблять дуже велику справу – допомагають та надають вагому підтримку медичним закладам Кривого Рогу. Ми отримали апарати штучної вентиляції легень, функціональні ліжка, системи моніторингу фізіологічних показників пацієнта, ларингоскопи, новий операційний стіл та багато іншого. Обладнання дуже допомагає нам у роботі, адже кожна нова сучасна апаратура на великий відсоток підвищує рівень допомоги пацієнту, будь-то військовий чи звичайний пересічний громадянин».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору