Є люди, які дуже полюбляють гостру їжу. Як кажуть, таку, щоб у роті горіло. Звичайно, їсти її можна тільки людям зі здоровим шлунком.
І якщо ви саме з таких, Інформатор пропонує приготувати на зиму декілька баночок пекучого маринованого перцю, який у Болгарії називають “люті чушки” та їдять майже щодня.
Перець пекучий маринований
Продукти
- гострий перець – 1 кг
- часник – 3 головки
- вода – 3 літри
- оцет – 300 мл
- цукор – 300 гр
- сіль – 150 гр
- рослинна не рафінована олія – 75 мл
- гвоздика – 8 шт
- лаврові листочки – 1 на банку
- перець духмяний, насіння гірчиці
Приготування
У стерилізовані заздалегідь банки, закладаємо вимитий і обсушений перець (обережно прибравши плодоніжки) разом з нарізаними часточками часнику, 1 лавровий лист на банку, 15 грамів насіння гірчиці, накриваємо кришками.
Готуємо маринад: всі інгредієнти змішуємо і доводимо до кипіння, заливаємо наші банки гарячим маринадом, і ставимо стерилізувати 10 хвилин.
Потім закручуємо кришками і перевертаємо, накриваємо і залишаємо до повного охолодження.
Перець маринований таким способом прекрасно зберігається про кімнатній температурі, перчик виходить “пальчики оближеш”.
раніше Інформатор писав про те, як приготувати томатну пасту на зиму та про те, як приготувати маринований болгарський перець на зиму.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова