Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

7 вересня – День військової розвідки України: що відзначають у світі та в Україні, прикмети та заборони

7 вересня, відзначають День військової розвідки України, День заснування Google, День кіберспорту в Україні. Православна вшановує пам’ять мученика Созонта, ченця Луки Глибокоріченського, а також Чудотворця Макарія Переяславського з міста Канева. Свято відоме також як переддень Різдва Пресвятої Богородиці – найважливішого в році богородичного свята. Народне свято відоме під назвами Луків день, Созонт і Лука, Варфоломіїв день.

День військової розвідки України

1 червня 2007 року глава Міністерства оборони України підписав наказ № 302. Цим наказом було встановлено офіційне професійне свято військових розвідників України, який визначено щорічно відзначати 7 вересня. Ця дата була обрана не випадково, саме в цей день, в 1992-му році вийшов Указ президента України, який відкрив нову сторінку в історії оборонного відомства суверенної держави.

Події, особливо останнього століття, показали як важлива і ефективна військова розвідка. Її відомство зовсім не афішує себе. Про її подвиги ми зазвичай дізнаємося набагато пізніше, ніж вони мають місце бути. В основному це відбувається на підставі відкритих документів, які стають доступні нашому суспільству по закінченню строків давності грифу «цілком таємно» і свідчать про безпрецедентні подвиги наших військових розвідників, для яких їхня діяльність не виходить за рамки звичайних відпрацьованих ситуацій.

День заснування Google

День заснування Google (Google Commemoration Day) відзначається щороку 7 вересня, на честь створення однієї з найпопулярніших пошукових систем у світі. Цей день присвячений інноваційним технологіям Google, його історії та впливу на наше повсякденне життя. Доменне ім’я Google було зареєстровано 15 вересня 1997 року, а компанія була офіційно зареєстрована 7 вересня 1998 року в Каліфорнії.

День заснування Google – це свято інновацій, потенціалу людської творчості та невпинного прагнення до знань. Це день для роздумів про те, як проста ідея перетворилася на глобальне явище, що торкнулася майже всіх аспектів нашого життя. Від відповідей на наші найтривіальніші запитання до навігації невідомими містами – Google став невід’ємною частиною нашого повсякденного існування.

День кіберспорту в Україні

7 вересня відзначають День кіберспорту в Україні. Цей день знаменує офіційне визнання кіберспорту як виду спорту в Україні.

Кіберспорт став значним явищем в Україні, зі зростаючою аудиторією та значним впливом на молодь і технологічну культуру країни.

7 вересня 2020 року, у знакову дату, завдяки зусиллям UESF, кіберспорт був офіційно визнаний видом спорту в Україні. Це визнання відкрило шлях до більш структурованих змагань та підтримки гравців і команд.

Історія цифрового спорту почалася з таких ігор, як Quake, які дозволяли грати в мережі через локальну мережу або інтернет. Популярність таких ігор, як Doom, призвела до створення першої кіберспортивної ліги, Cyberathlete Professional League (CPL), у США в 1997 році.

В Україні розвиток кіберспорту просуває Федерація кіберспорту України (UESF) з 2018 року. Федерація провела понад 250 національних та міжнародних турнірів, залучивши понад 35 000 гравців, а також реалізувала різноманітні соціальні та освітні проєкти.

Українські команди заявили про себе на міжнародній сцені. У 2011 році українська команда Natus Vincere посіла перше місце на The International з призовим фондом у 1 мільйон доларів. У 2021 році ця ж команда перемогла на “PGL Major Stockholm 2021”, отримавши ще один приз у розмірі 1 млн дол.

З 18 січня по 28 березня 2021 року в Києві відбувся перший Національний Кубок України з кіберспорту. Це були перші подібні змагання після офіційного визнання кіберспорту в Україні із загальним призовим фондом 250 000 гривень.

Іменини: Варфоломій, Володимир, Єпіфан, Іван, Мойсей.

Раніше ми розповідали, про гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 7 вересня. Писали, якою буде погода у Кривому Розі на 7 вересня.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору