Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Троє шахраїв з Кривого Рогу ошукали людей майже на пів мільйона людей через перевипуск SIM-карт

Троє шахраїв з Кривого Рогу ошукали людей на майже пів мільйона гривень. Вони телефонували громадянам та дізнавалися у них конфіденційну інформацію, здійснюючи тим самим перевипуск SIM-карт та переказували гроші на свої банківські рахунки. Зловмисників затримала поліція.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Зловмисники телефонували громадянам під виглядом працівників банків та переконували надати інформацію про фінансові номери нібито для захисту їх рахунків. Отримавши конфіденційні дані, аферисти здійснювали несанкціонований доступ до SІM-карток шляхом їх перевипуску та дублювання.

Потім шахраї без відома власників здійснювали переказ грошей на свої банківські рахунки. Для цього використовували унікальний номер-пароль клієнтів банку, який є засобом ідентифікації переказу.

Поліція провела шість обшуків та вилучила комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, які використовувалися під час шахрайського заволодіння коштами.

Шахраям повідомили про підозру за ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу фігурантам у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми розповідали, що поліція Дніпропетровської області викрила шахрайство на 5 мільйонів гривень. Писали, що у Кривому Розі викрили шахрайський саll-центрів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору