Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Зберіг життя побратимів ціною власного: родина розвідника з Кривого Рогу просить присвоїти воїну звання “Герой України”

Родина полеглого бійця Вадима Могильди зареєструвала петицію на сайті Президента України з проханням присвоїти бійцю звання “Герой України” (посмертно). Воїн був родом із Новороманівки на Кіровоградщині. Пройшов строкову службу і згодом підписав контракт із Нацгвардією. Працював на заводі і жив у Кривому Розі. 24 лютого 2022 року Вадим пішов до військкомату і вступив до лав Тероборони. Був старшим солдатом розвідником. На початку березня його підрозділ відправили до Кам’янки на Херсонському напрямку, а 13 березня бійця смертельно поранили росіяни.

Вадим він зміг зберегти життя побратимів ціною власного. Його товариші сховали тіло Вадима і лише через два тижні змогли вивезти, – розповідає Інформатор.

У Вадима залишилася дружина і маленький син Роман.

Петицію з проханням присвоїти бійцю звання “Герой України” зареєструвала мати Вадима.

“Мужній воїн, справжній патріот України. Він з честю виконав обов’язок, щодо захисту своєї держави і до останнього залишився вірним присязі, захищаючи право на наше з Вами безпечне життя, він не вагаючись, віддав своє! Пожертвував собою заради перемоги за нашу свободу… Внаслідок бойового зіткнення та безпосереднього вогневого контакту отримав поранення несумісне з життям. Я пишаюся своїм сином, його незламністю та патріотизмом і вважаю, що Могильда Вадим справжній Герой та заслуговує на найвищу державну нагороду Герой України (посмертно)”, – йдеться у петиції на сайті Президента України.

Петиція набрала вже 18,5 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних. Віддати шану полеглому бійцю і надіслати свій голос можна за посиланням.

Раніше Інформатор писав про те, що двох поліціянтів Криворізького районного управління поліції посмертно нагородили орденами «За мужність» III ступеня. Також ми писали, що начальника дільниці рудника “Суха Балка” Володимира Михайленка нагородили орденом “За мужність“.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору