Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю. Вілкул: У партнерстві з Європейським банком реконструкції та розвитку реалізуємо проєкт з термомодернізацї закладів освіти. Зараз роботи проводяться у 2 дитячих садочках та п’яти школах

У закладах  вже проведено конкурс з визначення виконавця робіт та підписано контракти на реалізацію робіт. В. о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо термомодернізації об’єктів освіти в одній з криворізьких гімназій.

У Кривому Розі у рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку триває робота в напрямку реалізації інвестиційного проєкту «Підвищення енергоефективності громадських будівель», до якого включено 36 бюджетних закладів  –  дитячі садочки, школи, гімназії та ліцеї.

В.о. міського голови, Юрій Вілкул зазначив: «Незважаючи на складнощі, спричинені війною, ми розуміємо, наскільки важливим є проведення енергозберігаючих заходів на об’єктах комунальної власності, бюджетних закладах та установах. Сьогодні ми розглядаємо термомодернізацію закладів освіти,  працюємо над тим, щоб всі дитячі садочки, школи, заклади позашкільної освіти були утеплені, відремонтовані та мали сучасне оснащення. Це дасть можливість не тільки створити комфортні умови для педагогів, учнів та вихованців, а й суттєво зекономити енергоресурси. Завдяки тісній співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку  продовжуємо втілювати наші проєкти у реальність. У 36 закладах освіти, зокрема це – 17 садочків, 18 шкіл, гімназій, ліцеїв та один позашкільний заклад освіти, буде виконано утеплення фасадів, покрівлі, заміна дверей, вікон, встановлення індивідуальних теплових пунктів та інші роботи. Це дасть можливість скоротити споживання теплової енергії – до 40% та до 5% – електричної, а також знизити кількість викидів шкідливих речовин. Вдячний європейським партнерам за довіру до нашого міста та продовження реалізації спільних проектів, навіть у цей непростий час».

Взагалі, проєктом «Підвищення енергоефективності громадських будівель у Кривому Розі» передбачено різні рівні реалізації проєкту. Наразі, у роботі 7 закладів,  це –  дитячі садочки №№6,23, школи №№73,78,113,126 та ліцей №81 де виконується, зокрема: модернізація системи опалення зі установленням індивідуального теплового пункту, заміна мереж теплопостачання, заміна опалювальних приладів, тощо.

Директор Криворізької гімназії, Людмила Кондратьєва сказала: «Роботи з термомодернізації у гімназії розпочались у серпні. Було проведено додаткове технічне обстеження, виготовлена проєктно-кошторисна документація,  виконана  будівельна технічна експертиза. Як ви бачите,  розпочаті підготовчі роботи з  реалізації комплексних заходів – доставлення будівельних матеріалів та демонтажні роботи. Основні роботи, які планується виконати, це – заміна всіх труб опалення, заміна радіаторів, а їх у нас 218 штук, встановлення індивідуального теплового пункту, заміна вхідних дверей на металеві та утеплені. Ремонт планується завершити у 2024 році. Ми дуже вдячні міській владі за ту роботу, яку вони роблять. Ці заходи не тільки заощадять теплоенергію, що дуже важливо в наш складний час, а ще  й покращать умови для наших учнів та вчителів».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору