Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні можуть мобілізувати обмежено придатних: що відомо

В Україні до лав Збройних Сил можуть мобілізувати обмежено придатних чоловіків. Втім, є нюанси, адже в Україні цей термін можна трактувати неоднозначно, тому його вирішили розтлумачити вже найближчим часом. РНБО дали доручення розтлумачити документ із відповідними термінами.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов В ефірі національного телемарафону, – передає Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Є в наших нормативно-правових документах термін – придатний або умовно придатний. Треба дати тлумачення, хто такий умовно придатний, де люди, які мають такий припис у своїх документах, можуть використовуватися”, – зазначив він.

За його словами, у командирів є певні процеси, коли такі люди прибувають у військові частини. Тому за рішенням РНБО доручили розтлумачити цей документ, щоб його не можна було подвійно або потрійно трактувати. Данілов підкреслив, що це питання вирішать вже найближчим часом – ймовірно, сьогодні, 1 вересня.

Відомо, що обмежена придатність під час дії воєнного стану є непридатність у мирний час. Водночас це не означає, що військовозобов’язаний відстрочений від проходження служби.

Раніше Інформатор повідомляв, куди можуть мобілізувати обмежено придатних в Україні. Також ми публікували список хвороб, при яких дають “білий квиток”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Нагору