Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Разом відбудуємо: бригади проєкту «Пліч-о-пліч» приводять до ладу понівечений будинок пенсіонера Віктора з села Старосілля

Бригади проєкту «Пліч-о-пліч» відновлюють побиті оселі місцевих у Старосіллі на Херсонщині. Під час окупації в їхніх будинках жили орки. Щодня займалися здирництвом, грабували. Не даси – «заплатиш». Або в підвалі закриють, або наставлять автомат.  Пан Віктор всю окупацію провів у рідному селі. Нині ж населений пункт вільний і будівельники проєкту допомагають відновити його будинок.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської ОВА.

Бригади проєкту «Пліч-о-пліч» відновлюють побиті оселі місцевих у Старосіллі на Херсонщині

«Головна мета проєкту «Пліч-о-пліч» – підтримати й вселити надію. Відродити те, що спаплюжив ворог. Дніпропетровщина серед регіонів, які приєдналися. Тому наші волонтери-будівельники там, де так потрібні», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У хаті пенсіонера пана Віктора повилітали вікна й двері

У хаті пенсіонера пана Віктора повилітали вікна й двері. Знесло покрівлю. В середині будинку побило меблі. Нічого не лишилося від гаража. Жодної цілої секції у паркані, який господар поставив лише два роки тому.

Знесло покрівлю. В середині будинку побило меблі

Що допоможуть відновлювати оселю чоловік навіть не очікував.Тепер щоразу ходить поглядати, що там роблять його «хлопчики» – будівельники. А вони вже завершують перекривати дах. Як кажуть самі – працюють від світання до смеркання.

Жодної цілої секції у паркані, який господар поставив лише два роки тому

«Нова покрівля – те, що було потрібно найперше. Бо я жив фактично просто неба. Ось вікна ще обіцяли замінити, фасад привести до ладу. І взагалі краса буде», – розповів пенсіонер Віктор.

.Що допоможуть відновлювати оселю чоловік навіть не очікував

Наймолодший з бригади відновлення – 18-річний Михайло. Хлопець сам навчається на зварювальника. Нині опановує ще й фах будівельника.

Наймолодший з бригади відновлення – 18-річний Михайло

«Захотілося допомогти. Ще це гарний досвід. Вдома вже батькові розповідатиму, як робити, а не він мене вчитиме. Бабуся Валя, дідусь Вітя. Вони дуже вдячні. Приємні люди, завжди пригостять. Як наче до своїх рідних в село приїхав», – сказав Михайло.

Хлопець Сам навчається на зварювальника. Нині опановує ще й фах будівельника

Він додав, що як їхав Херсонщиною, бачив багато руйнувань. Спалені будинки культури, понівечені оселі людей. Зізнається, тут одразу розумієш, що таке війна.

Дніпропетровщина – з-поміж 15-ти регіонів країни, які беруть участь у пілотному проєкті «Пліч-о-пліч»

Нагадаємо, Дніпропетровщина – з-поміж 15-ти регіонів країни, які беруть участь у пілотному проєкті «Пліч-о-пліч», ініційованому Президентом України Володимиром Зеленським. Області допоможуть із відбудовою 26 деокупованих населених пунктів Херсонщини.

Області допоможуть із відбудовою 26 деокупованих населених пунктів Херсонщини

Нагору