Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На закуску: готуємо мариновані баклажани з морквою

Щоб приготувати мариновані баклажани з морквою, вам треба буде відварити баклажани, подрібнити овочі, залити все простим маринадом і зачекати три дні. Але повірте, очікування того варте!

Якщо ви любите гострі закуски, подрібніть до овочів половинку гіркої перчини, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Основні

  • Баклажан – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник, зубчики – 5 шт.
  • Сіль кам’яна – 10 г

Маринад

  • Вода – 500 мл
  • Сіль кам’яна – 10 г
  • Цукор – 10 г
  • Перець чорний, горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Оцет – 50 мл

Спосіб приготування:

Баклажани помийте і відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Стежте, щоб не переварилися, інакше вони розлазитимуться. Баклажани мають легко проколюватися виделкою, але не бути занадто м’якими.

Воду злийте, дайте баклажанам охолонути й розріжте їх навпіл.

Цибулю, моркву і часник почистьте і помийте. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці по-корейськи, часник поріжте пластинками.

У миску викладіть шарами половинки баклажанів, цибулю, моркву й часник. Повторіть шари двічі.

У сотейник влийте воду, додайте сіль, цукор, перець горошком, оцет і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і залийте ним овочі. Накрийте їх тарілкою, зверху поставте гніт (наприклад, банку з водою) і поставте в холодне місце на 3 дні.

Потім викладіть овочі в суху банку, закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику. Перед подачею наріжте баклажани довільними шматочками й полийте олією.

Раніше ми розповідали, як приготувати закуску з помідорів та цибулею. Писали, як приготувати салат з помідорів з медом та смажений маринований перець з часником на зиму.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору