Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Стало відомо, як будуть навчатися школярі Кривого Рогу з 1 вересня

У Кривому Розі довго обговорювали форму навчання для школярів. Тому було прийнято рішення використати модель дистанційного навчання з можливістю надання консультацій у режимі офлайн. Кількість таких консультацій безпосередньо у школах, обладнаних укриттями, для кожного окремого класу визначатиметься вчителями спільно з батьківськими комітетами. 

Саме ця модель була визначена як найефективніша на сотнях консультацій, які ми провели з учителями та батьками у кожній школі міста, – повідомляє Інформатор з посиланням на Раду оборони міста.

За бажанням таких консультаційних класів буде більше чи взагалі не буде, якщо на них не буде попиту.

У сьогоднішній ситуації це єдина гнучка компромісна модель, яка може бути, враховуючи складову безпеки, та те, що ми йдемо в зиму з можливими блекаутами. Підготовка до зими це окреме велике питання, але вже сьогодні всі школи та дитячі садки забезпечені генераторами та тепловими гарматами.

“У кожного з батьків своя думка. Є багато затятих прихильників онлайн моделі. Головний аргумент – безпека, і він зрозумілий. Є багато не менш затятих прихильників офлайн моделі. Головний аргумент – якість освіти та соціалізація дітей. І він також зрозумілий.

Ми підготувалися в тому числі і до моделі офлайн. 109 шкіл міста (це понад 90% діючих шкіл – де це було можливо теоретично) готові до цього відповідно до норм безпеки – з обладнаними за рахунок виділених з місцевого бюджету коштів укриттями сертифікованими ДСНС. Це була велика робота.

Але є безпекова реальність. Ми бачимо ракетні атаки, що почастішали, і по Кривому Рогу, і по іншим містам України. І ми бачимо, що все частіше обстріли йдуть балістикою, яку дуже складно зафіксувати і збити ППО”, – йдеться у повідомленні від Ради оборони міста.

Раніше Інформатор повідомляв, що школярі будуть навчатися на один місяць довше. Також ми писали, де знайти онлайн підручники для школярів.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору