Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Керування дронами і мінна небезпека: в українських школах оновлять дисципліну «Захист України»

В Україні розпочали роботу над оновленням дисципліни «Захист України». Тепер на уроках буде більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості — те, на що є запит від учнів та учителів.

Стверджує Міністр освіти Оксен Лісовий, – пише Інформатор.

І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим.

“Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни – реалізовуватимемо у школах з різних областей. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована.

Аби пілот відбувся успішно, проведемо навчання для вчителів. Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму”, – пише Лісовий.

Раніше Інформатор писав, які предмети залишаться після скорочення у шкільній програмі. Також ми писали, що в Україні можуть впровадити військову справу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору