Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Петриківський розпис до Дня Незалежності та підкова “на щастя”: як Кривий Ріг приготувався до свята

Сьогодні, 24 серпня відзначають День Незалежності України. На жаль, через можливі атаки росіян, у Кривому Розі відмінили всі урочисті заходи на цей день. Але місто все одно святкує. На проспекті Перемоги містяни розписали українськими візерунками. А у парку на Східному, встановили підкову “на щастя”.

Розповідає Інформатор.

До Дня Незалежності Інгулець вбрався у Петриківку. Жовто-блакитні квіти й візерунки – подарунок. Розпис колонади на проспекті Перемоги співробітники ІнГЗК зробили власноруч.
“Мешканці житломасиву в захваті – і вже пропонують реалізувати цю ідею в інших частинах міста. Адже петриківський розпис – це не просто малюнки, а справжня етновізитівка Дніпропетровщини, оберіг краю та один з найвідоміших символів України, занесений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Завдяки нашим колегам традиційне мистецтво повертається на вулиці міста і надихає українців на перемогу”, – пишуть працівники.
А от у Парку щастя, на Східному-2, з’явився сталевий оберіг – підкова. На неї можна присісти і навіть загадати бажання та зробити цікаві фото.

“Наші предки вірували в силу магічних символів і оберегів. Одним із таких потужних оберегів була і є підкова. Підкова, пройшовши випробування й очищення вогнем, оберігала від усілякого лиха, особливо яка була зроблена руками майстрів-ковалів з чистими намірами”, – пише громадська активістка Світлана Хватова.

Співробітники Метінвест розписали колони в Інгулецькому районі

Процес створення підкови

На підкову можна зручно присісти

Чудова криворізька фотозона

Раніше Інформатор повідомляв, де подивитися концерт до Дня Незалежності. Також ми писали, хто може отримати до 3000 гривень до Дня Незалежності.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору