Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

18-метровий патріотичний мурал зустрічає гостей міста на вʼїзді у Кривий Ріг

Нещодавно на в’їзді у Кривий Ріг на території промислового підприємства з’явився новий патріотичний мурал. Його висота 18 метрів. А авторці, місцевій художниці Анастасії Щербак, довилося писати його, стоячи на автовежі. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на інтерв’ю, яке Анастасія дала “Суспільному”, їй хотілося узагальнити у своїй роботі віру в перемогу, силу, міць, підтримку воїнів і хотілось включити туди якусь монументальну фігуру. І цією монументальною фігурою став Архангел, який за плечима у наших військових.

Оскільки висота малюнка 18 метрів, а площа 115 квадратних метрів, малювати доводилося за допомогою автовежі. На виконання пішов тиждень.

Особливо складно художниці було переносити малюнок на циліндричну форму, ще й з дуже нерівною поверхнею. Довелося спочатку “розібрати” весь мурал на фрагменти та створити макет, а лінії продряпувати.

За її словами, для малюнку знадобилось понад 45 літрів акрилової фарби, а це близько 25 тисяч гривен.

Всю роботу, а також матеріал й послуги автовежі сплатив власник підприємства, на якому розташований нова прикраса Кривого Рогу.

Мурал можна побачити при вʼїзді у Кривий Ріг, щодня цією дорогою проїжджають містяни та гості.

За словами місцевих мешканців, емоції зображення викликає подвійні. По-перше, це гарно і красиво, це зрозуміло. І сенс, що наших захисників обороняє ангел-охоронець.

Відзначимо, що це не перший мурал Анастасії Щербак. Минулого року вона намалювала в Кривому Розі колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона на тлі українського прапора, а нині працює над створенням муралу “Небесної сотні”.

Довелося спочатку "розібрати" весь мурал на фрагменти та макет, а лінії продряпувати.

Довелося спочатку “розібрати” весь мурал на фрагменти та макет, а лінії продряпувати.

Дівчина малювала з автовежі

Дівчина малювала з автовежі

Робоче місце художниці під час створення муралу

Робоче місце художниці під час створення муралу

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі біля Макдональдсу з’явилося незвичне графіті та про те, що у Кривому Розі з’явився новий патріотичний мурал.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Джерело: Суспільне

Альона Свірідова

Нагору