Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі з’явився мурал на честь загиблого захисника Маріуполя Єгора Біркуна

Криворіжці шанують пам’ять своїх загиблих Героїв. 17 травня у місті поблизу площі Володимира Великого урочисто відкрили мурал на честь загиблого у 2022 році земляка, майстра зі змішаних єдиноборств, чемпіона області з ММА та греппплінгу, старшого солдата ЗСУ, бійця полку “Азов”, захисника Маріуполя Єгора Біркуна.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на відомого криворізького активіста Антона Кравченко, Єгор Біркун народився 9 серпня 1997 року у місті Кривий Ріг, навчався В ліцей №81. Продовжив навчання в Криворізькому коледжі Національної металургійної академії України. Вищу освіту здобував в Криворізькому національному університеті.
У 2017 став на захист України, приєднавшись До лав легендарного “Азову”.
За даними Вікіпедії, на 24 лютого Єгор знаходився у Кривому Розі, але не зміг залишити побратимів в оточеному Маріуполі й на початку березня йому вдалося потрапити в Маріуполь для підтримки своїх побратимів. Будучи артилеристом через кілька днів довелося стати піхотою.
22 березня 2022 року, Маріуполь був покритий димовими завісами від обстрілів артилерії та кратерами від авіабомб. Єгор почув по рації, що поранення отримав побратим Легенда. Не зволікаючи ні хвилину, він побіг на допомогу. Перебігаючи через дорогу, боєць отримав поранення в ноги та витік. Не маючи змоги накласти турнікет, він загинув.

23 березня розпочався чемпіонат світу з ММА GAMMA, на якому Єгор Біркун мав брати участь у складі збірної України…

Похований на центральному кладовищі міста Кривий Ріг 08 серпня 2022.
Мурал створили побратими з Centuria.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі з’явився мурал на честь розстріляного росіянами Олександра Мацієвського та про те, що у Кривому Розі з’явився мурал з Кримським мостом.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Альона Свірідова

Нагору