Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У МОЗ розвіяли міфи про магнітотерапію

Деякі «експерти» вважають що магнітотерапія це чудовий реабілітаційний засіб. Вони будуть переконувати Вас, що цей метод зменшує біль, зміцнює стінки кровоносних судин та руйнує жирові відкладення. Чому ж наукова спільнота не згодна з властивостями, якими наділяють цей апарат деякі медики? У МОЗ розвіяли міфи про магнітотерапію.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на МОЗ України.

Магнітотерапія – це псевдонаукова практика альтернативної медицини. Вона передбачає застосування слабкого статичного магнітного поля від постійного магніту, який накладається на тіло.

В нашому організмі залізо в крові звʼязане з гемоглобіном і не є феромагнітним (це постійний вид магнетизму, який, наприклад, тримає магніти на холодильнику). За словами науковців, якби кров була такою, то будь-яка процедура на кшталт магнітно-резонансної томографії несла загрозу для здоров’я і життя.

Понад це, статична магнітотерапія залишається науково недоведеною, особливо для полегшення болю, що є одним із найпоширеніших застосувань. Дослідження статичних магнітів показують їх неефективність при хронічних болях, остеоартриті та ревматоїдному артриті. Відповідні дані в 2022 році оприлюднив National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH)..

Не в захваті від цього винаходу й Національний науковий фонд США. Ще в 2002 році він визнав магнітну терапію «псевдонауковою». Як результат — в Штатах продаж подібних магнітних пристроїв прирівнюють до шарлатанства.

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області можуть продавати спортивне харчування з речовиною, яка впливає на роботу мозку. Писали, що у МОЗ пояснили, чи має пацієнт платити за операцію в українських лікарнях.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору