Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ніч з повітряними тривогами: чи можна дитині не йти до школи вранці

Вже півтора року триває повномасштабне вторгнення росіян в Україну. Рідкісна доба не обходиться без повітряних тривог, багато з яких відбуваються вночі. За таких обставин – коли батьки та діти змушені ночувати в укриттях – можна пропустити перший урок і виспатись, при цьому не поспішаючи до школи, приміром, на перший урок.

Як  повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та міністра освіти Оксена Лісового, саме таку рекомендацію він дав напередодні старту нового навчального року, наголосивши, що ментальне здоров’я учнів куди важливіше за успішність у школі.

“Треба бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина навряд зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації,” – повідомив Лісовий.

Лісовий вважає цілком нормальною ситуацію, коли дитина пропустила ранкові заняття після нічної тривоги. Міністр каже, що після безсонної ночі якість засвоєння знань суттєво страждає, тому краще школяреві дозволити виспатись.

Також міністр рекомендує наздоганяти пропущені знання на освітніх платформах, а у випадку, якщо пропущеною виявилась самостійна чи контрольна робота, – школярі мають мати можливість її доскласти.

Раніше Інформатор писав про те, як допомогти дитині не боятися сирен та вибухів та про те, як допомогти дитині, яка сумує за домом.

Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору