Кривий Ріг До сайту

Рецепт від Євгена Клопотенка: готуємо українське печиво гомула з яблуками 

Якщо ви втомилися від звичайної шарлотки з яблуками, шеф Євген Клопотенко має альтернативу! Зверніть увагу, що для цього рецепта вам знадобляться не свіжі, а запечені яблука

Реклама

Радимо використати якісне вершкове масло для рецепта, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Тісто

  • Борошно вівсяне – 75 г
  • Борошно – 175 г
  • Масло вершкове 82% – 50 г
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор – 50 г

Соус

  • Яйце куряче, жовток – 2 шт.
  • Цукор – 30 г
  • Масло вершкове 82% – 20 г

Спосіб приготування:

Реклама

Приготуйте тісто. Обидва види борошна просійте через дрібне сито в миску, додайте масло, перебиті в пюре й перетерті через сито запечені яблука. Добре перемішайте.

Додайте яйця та цукор, ще раз перемішайте до однорідності.

Розкачайте тісто та виріжте печиво довільної форми. Викладіть на деко, встелене пергаментним папером, та випікайте у розігрітій на 180°С духовці протягом 30 хвилин.

Реклама

Приготуйте соус. Жовтки, масло та цукор поєднайте в мисці та поставте на водяну баню. Готуйте, поки інгредієнти не з’єднаються до однорідності. Зніміть з вогню та поставте в холодильник на 10 хвилин (не довше!).

Раніше ми розповідали, як приготувати заправку для перших страв. Писали, як приготувати в’ялені баклажани з розмарином та маринований болгарський перець з медом.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Євгенія Глубінок