Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

18 серпня – Всесвітній день дослідження раку молочної залози: хто відзначає День янгола, народні прикмети, традиції та заборони

18 серпня, відзначають Всесвітній день дослідження раку молочної залози, День «Ніколи не здавайся». Православна церква вшановує пам’ять мученика Євсигінія, святого з Антіохії. У народі відоме свято під назвою Євстігній-житник.

Хто відзначає іменини та що не можна робити 18 серпня, – розповість Інформатор.

Всесвітній день дослідження раку молочної залози

Всесвітній день дослідження раку молочної залози (World Breast Cancer Research Day), який відзначається 18 серпня, є глобальним визнанням досліджень, що змінюють життя людей і спрямовані на подолання раку молочної залози. Це день, щоб підкреслити важливість пошуку ліків від раку молочної залози і продемонструвати підтримку спільноти людей, які страждають на рак молочної залози, поза межами традиційного жовтневого місяця підвищення обізнаності про цю проблему.

Перші зафіксовані ознаки раку молочної залози датуються приблизно 3000 роком до нашої ери в Стародавній Греції. Починаючи з 1970-х років, дослідження та лікування раку молочної залози стають дедалі ефективнішими, що призводить до збільшення кількості позитивних діагнозів та зменшення кількості смертельних випадків. Починаючи з 1960-х років, інформаційна кампанія зазнала значного зростання, що призвело до глобального розуміння важливості регулярних медичних оглядів.

День «Ніколи не здавайся»

День «Ніколи не здавайся» та День протизаплідних таблеток. Віряни вшановують пам’ять святого мученика Євсигнія. відзначається 18 серпня і присвячений вихованню рішучості та стійкості. Цей день заохочує людей не здаватися перед обличчям труднощів і продовжувати боротися за свої мрії та цілі. Це день для натхнення та мотивації себе та інших, визнання сили ніколи не здаватися.

Вперше День «Ніколи не здавайся» та День протизаплідних таблеток. Віряни вшановують пам’ять святого мученика Євсигнія. відзначається 18 серпня і присвячений відзначався у 2019 році і був затверджений місцевими підприємцями міста Кнокке, Бельгія. Дата збігається з досягненням французького плавця Філіпа Круазона, який у 2012 році здійснив заплив, що з’єднав п’ять континентів, використовуючи ласти, виготовлені на замовлення. Круазон, який втратив усі кінцівки в результаті нещасного випадку з електричним струмом, сподівався, що його досягнення надихне інших людей з інвалідністю.

Поняття мотивації та її вплив на людський мозок вивчали з давніх часів. Такі філософи, як Платон і Аристотель, досліджували роль бажань, задоволень і болю в мотивації людини. Рене Декарт в епоху Відродження наголошував на силі волі як рушійній силі мотивації.

Євстігній-житник

Святий Євсигіній до того, як присвятити себе Богу, багато років служив у війську. Він вважається покровителем воїнів, тому в день його пам’яті можна помолитися за близьких військових.

Це народне свято здавна вважається небезпечним. Люди вірили, що в день Євсигінія по полях розгулюють сестри-лихоманки і насилають на людей тепловий удар, а злі сили насилають на землю негоду, щоб весь урожай згнив. До 18 серпня намагалися прибрати з поля все сіно, щоб дощі і грози його не зіпсували. При цьому виходити на сінокіс намагалися тільки рано вранці або пізно ввечері, щоб не потрапити під жар сонця.

Народне свято 18 серпня вважається дуже вдалим для посіву озимих культур, особливо в холодних регіонах – на Поліссі та в Карпатах. Вважалося, що дуже хороший урожай дасть посіяний в цю дату озимий ячмінь.

Під час збирання сіна наші предки встромляли за пояс кілька колосків, щоб не боліли спина і поперек. Дуже великою удачею в цю дату вважалося знайти великий колосок з 12 колосками. Якщо такий знаходили, то несли додому і зберігали до наступної весни.

У свято 18 серпня наші предки для омолодження і додавання здоров’я з’їдали невеликий шматок сирої цибулини з нового врожаю. А запивали хлібним квасом. Вважалося, що такий простий ритуал зарядить людину хорошим самопочуттям до кінця року.

Дата 18 серпня в давні часи вважалася дуже вдалою для чаклунів і відунів. У них в цей день вдаються будь-які прокляття і пристріту, тому в цю дату у незнайомців краще нічого не брати з рук і не дивитися їм в очі.

Що не можна робити 

У цей день не можна хвалитися своїми досягненнями і фінансовим благополуччям, оскільки підвищується ймовірність пристріту. Також не діліться своїми секретами і планами на майбутнє.

По можливості 18 серпня взагалі не варто спілкуватися з людьми, які заздрять вам або знаходяться в поганих відносинах. Тримайтеся подалі від конфліктів і скандалів.

Не можна працювати на вулиці з 10 до 17 годин, щоб не обпекти шкіру і не отримати сонячний удар.

Після заходу сонця не варто виходити на вулицю одному, оскільки на самотніх подорожніх може напасти нечисть.

Не можна їсти сирі ягоди в цей день – будуть проблеми зі шлунком.

Після цієї дати вже не можна купатися в річках і озерах, оскільки водойми вже стають занадто холодними.

На полі не можна їсти, співати пісні і пити алкоголь, інакше в наступному році робота не заладиться.

Прикмети погоди 

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо по землі повзає багато земляних черв’яків, то скоро піде дощ.
  • Грім 18 серпня віщує поганий урожай зерна. Але якщо після грози з’явилася веселка, то урожай буде багатим.
  • Яка погода сьогодні, такою вона буде і в грудні.
  • Якщо в спокійний день вода в річці каламутна, то скоро погода зіпсується.
  • Павук сидить посеред павутини – до спекотної і ясної погоди.
  • Чайки у воді купаються – до негоди.
  • Серед ясного дня комахи пропали і павуки з павутини злізли – до раптового дощу.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Іменини: Вікентій, Євстигній, Юхим, Степан, Дарина, Євдокія, Марія, Нонна, Христина.

Раніше ми розповідали, про фільми, які показують у кінотеатрах Кривого Рогу. Писали, про гороскоп на 18 серпня.

Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору