Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю.Вілкул: Готуємо місто до зими. Для роботи в новому опалювальному сезоні місто проводить капітальні та поточні ремонти котелень, виконується заміна теплових мереж, відновлюється ізоляція на мережах теплопостачання

У Кривому Розі тривають роботи з підготовки до опалювального сезону 2023/24. На одній із котелень, що обслуговує 271 житловий будинок, 7 дитячих садочків, 3 школи, художню та музичну школи і 4 медзаклади у Металургійному та Саксаганському районах, провів виїзну нараду в.о .міського голови Юрій Вілкул.

У рамках підготовки до зими на котельні «Гігант» вже виконані планові ремонтні роботи на обладнанні – котлах, насосах та теплових мережах.

«Для стабільного теплопостачання в новому опалювальному сезоні, котрий може бути дуже важким через безперервні удари ворога по інфраструктурі України, ми повинні зараз якісно підготуватися. Тому, необхідно провести всі капітальні та поточні ремонти котелень, встановити генератори на об’єкти тепло-водопостачання, відновити теплову ізоляцію мереж та завершити інші роботи у максимально стислі терміни», – зазначив в. о. міського голови Юрій Вілкул.

Загальна протяжність теплових мереж від котельні «Гігант» – 35,5 км (в 2-х трубному вимірі). Всі теплові мережі витримали гідравлічні випробування, виконана заміна 966 м трубопроводів опалення.

«Щоб осінньо-зимовий період розпочався вчасно та в подальшому пройшов якомога більше безаварійно, наші фахівці проводять гідравлічні випробування, перевіряючи теплову мережу на міцність і щільність. Під час гідровипробувань ретельно обстежують мережу та замінюють найбільш зношені ділянки трубопроводу на нові. Ми розуміємо всю відповідальність перед містом та криворіжцями. Ці заходи дозволять забезпечити стабільне теплопостачання споживачів в опалювальний період. Також, продовжуємо ремонтні роботи на інших котельнях, які будуть завершені у вересні»,- зазначив Сергій Мітін, керівник КП «Криворіжтепломережа».

У рамках підготовки до зими теплогенеруючими підприємствами міста буде підготовлено 98 котелень та 101 теплорозподільчий пункт. На сьогодні підготовлено 72 котельні, що становить  73 %. До 1 вересня роботи планують завершити.

Крім того, з метою здійснення заходів з енергозбереження, за рахунок коштів міського бюджету (60 млн. грн.) «Криворіжтепломережа» виконає капітальний ремонт теплової ізоляції тепломереж загальною протяжністю 30 км. Станом на сьогодні вже виконано капремонт 18 км ізоляції теплових мереж у Тернівському, Довгинцівському, Металургійному та Центрально-Міському районах, що становить вже 60% від запланованого.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору