Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Це не “жест доброї волі”: чому росіяни заявляють про виведення військ з Каховки

Останнім часом у тимчасово окупованій росіянами Каховці спостерігається якась незрозуміла метушня. По вулицях демонстративно їздить військова техніка. Самі ж “незвані гості” пристають до місцевих мешканців з провокаційними розмовами. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю Міністра оборони України Ганну Маляр, росіяни продовжують здійснювати заходи, спрямовані на виявлення проукраїнськи налаштованих громадян, які співпрацюють із Силами оборони України.
Для цього російські військові вчиняють провокації.

Так, у місті Каховка та інших населених пунктах Херсонської області противник поширював фейки про відведення окупаційних військ та проводив демонстраційні дії так званого масового переміщення військової техніки. В цей час ворожі агенти провокували людей на вільне висловлювання та передавали інформацію про них до окупаційних так званих «правоохоронних органів».

Крім того, росіяни навмисне відключили абонентів від операторів російського мобільного зв’язку й дротового Інтернету під час якого вулицями курсували автомобілі, оснащені спеціальним електронним обладнанням для виявлення  роботи передавачів інформації.

Раніше Інформатор писав про те, що з тимчасово окупованих територій Херсонської області окупанти примусово вивозять дітей до Криму та про те, що у тимчасово окупованій Каховці росіяни вивозять обладнання з лікарень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору