Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Києві на монументі Батьківщини-матері вже встановили український герб

Попри війну, в Україні продовжується процес повного розриву з усіма проявами радянського періоду – декомунізація. В рамках цієї політики було замінено герб СРСР на монументі Батьківщини-матері в Києві. Зранку 6 серпня український герб вже з’явився на монументі. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, величезний тризуб вже встановлено на щиті скульптури. Втім, монтажні роботи ще на завершені і композицію слід довести до ладу.

Повідомляється, що український герб було доставлено до статуї ще вчора, 5 серпня. Тоді ж ввечері його хотіли встановити, однак, коли інсталяцію підняли на висоту 24 метрів, розпочався сильний вітер. Через це все перенесли на ранок 6 серпня. І ось сьогодні тризуб зайняв місце на щиті Батьківщини-матері.

У повідомленні відзначається, що розмови про те, що радянський герб з найвідомішої статуї столиці слід прибрати або замінити, розпочалися ще 2018 року. Останнім часом питання декомунізації Батьківщини-матері (яку тепер логічніше було б називати Україна-мати) актуалізувалося знову. Підготовка до демонтажу серпа з молотом розпочалася ще минулого року. Повністю завершити всі роботи мають до Дня Незалежності.

Вартість проєкту “Тризуб Батьківщини” складає 28 мільйонів грн. За офіційними даними, на його реалізацію не залучали державних коштів – усе відбувається за кошти приватних інвесторів та донорів.

Сам монумент був збудований ще 1981 року. Він розташовується на Печерських пагорбах на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Величезна монументальна споруда завжди зустрічає гостей столиці, якщо добиратися до Києва потягом чи автомобілем зі сходу або центру країни.

Раніше Інформатор писав про те, на що замінять радянський герб на монументі Батьківщині-матері у Києві та про вимогу знести пам’ятник пушкіну у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору