Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю. Вілкул: Ми продовжуємо реалізацію інфраструктурних проєктів, спрямованих на підвищення якості медичного обслуговування криворіжців, які розпочали ще до війни

У Кривому Розі, в співпраці з Українським фондом соціальних інвестицій, буде реалізовано 2 медичних проєкти. В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо ходу виконання капітального ремонту кардіологічного відділення міської клінічної лікарні №2.

«Незважаючи на воєнний стан, продовжуємо реалізацію інфраструктурних проєктів, які розпочали ще до війни. Для цього залучаємо кошти бюджетів всіх рівнів та європейські гранти. Вже понад 5 років Кривий Ріг співпрацює із Українським фондом соціальних інвестицій та ГО «Егіда–Центр». Зараз капітально ремонтуємо кардіологічне відділення міської клінічної лікарні №2, де будуть лікуватися хворі на інфаркт міокарда. У цій лікарні  багато років вдало втілюється програма «СТОП-інфаркт», у рамках якої ми впроваджуємо сучасні медичні технології, які рятують життя людей. Допомогу за програмою вже отримали більше 4 тисяч мешканців міста. Тепер, завдяки нашим партнерам, криворіжці отримають капітально відремонтоване кардіологічне відділення та укриття. Адже, безпека та комфорт як медиків так і пацієнтів  надважливі», – підкреслив   Юрій Вілкул.

Будівельні роботи стартували у квітні поточного року і вже виконано 30% робіт. Завершили всі демонтажні роботи у відділенні, зробили стяжку підлоги та монтаж перегородок, замінили  інженерні комунікації: водопроводу, каналізації та систем опалення. На завершальному етапі – монтаж електрокабелів та шпаклювання стін. В укритті всі ремонтні роботи закінчили: пошпаклювали та пофарбували стіни і стелю, замінили сантехніку. Залишилось відрегулювати освітлення. Ремонт укриття виконано на 95%.

Спеціалізацією Фонду є реалізація складних інфраструктурних проєктів в соціальній сфері, з особливим акцентом на енергозберігаючі технології. За цей час втілені в життя 2 медичні проєкти: ремонти амбулаторій у Довгинцівському та Інгулецькому районах. Попереду – ще два. Крім ремонту кардіологічного відділення, буде проведено капремонт клініко-діагностичної лабораторії інфекційної лікарні, де зараз відбувається тендерна процедура.

«Ще будівельники замінять внутрішні двері, укладуть плитку та лінолеум, проведуть внутрішнє оздоблення стін та стелі. Також, оновлять електричні мережі та встановлять енергозберігаюче LED-освітлення. Палати та санвузли облаштують для маломобільних груп. Крім того, визначені потреби кардіовідділення у медичному обладнанні та меблях, які надасть УФСІ за кошти гранту Уряду Німеччини», – підкреслила представниця фонду першого регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору