Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До Землі наближається рідкісна “рогата” комета

Кріовулканічна комета 12P, яка робить оберт навколо Сонця кожен 71 рік, поспішає на зустріч із Землею. Це космічне тіло діаметром близько 30 км складається з наповненого сумішшю льоду, пилу та газу твердого ядра. Навколо неї є хмара газу, що витікає з внутрішньої частини комети. Науковці називають її комою.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Space, 20 липня комета раптово стала яскравішою у 100 разів. Після цього вчені помітили, що вона викинула в космос шлейфи уламків і льоду. Завдяки цим шлейфам з’явилося враження, що комета відростила роги.

26 липня вчені помітили, що кома комети зросла у 7 000 разів більше, ніж її ядро та викинула в космос 10 мільярдів кілограмів пилу і льоду.

Коли газ і лід стануть занадто розпорошеними, аби відбивати сонячне світло, розширена кома зникне. зникнуть й “роги”.

Припускається, що комета досягне найближчої до Сонця точки 21 квітня 2024 року та наблизитися до Землі 2 червня того ж року.

Раніше Інформатор писав про те, коли люди зможуть спостерігати щорічний зоряний потік Персеїди та про те, коли в Україні з’явиться сяйво да Вінчі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору