Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Хто з українців отримає надбавки до пенсії у серпні: категорії

В Україні у серпні не буде перерахунку пенсій, і виплати залишаться на рівні липневих. Однак, деякі літні люди отримають надбавки. Кому доплатять у серпні, читайте нижче.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Кому доплатять у серпні

Пенсіонери отримають доплати за віком до своєї пенсії. Однак не всі, а тільки деякі з них. Зокрема, ті пенсіонери, яким виповнилося 70 років, отримають певну суму надбавки, враховуючи вік. Те саме стосується українців, яким виповнилося 75 та 80 років. Надбавку за віком додадуть до їхньої пенсії у серпні 2023 року.

Кому доплатять до Дня незалежності

Згідно з постановою Кабміну, розмір грошової допомоги буде неоднаковий для різних категорій. Зокрема, особи, які стали інвалідами внаслідок війни та колишні малолітні ув’язнені концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання, а також особи з інвалідністю від загального захворювання чи трудового каліцтва, отримають різну допомогу залежно від групи інвалідності.

  • I групи — 3100 гривень;
  • II групи — 2900 гривень;
  • III групи — 2700 гривень.

Для тих, хто брав активну участь у бойових діях, або постраждав внаслідок Революції Гідності та колишнього ув’язнення у концентраційних таборах, гетто чи інших місцях примусового тримання, а також для дітей, що народилися у цих умовах, буде передбачена доплата в 1000 гривень.

Особам з визначеними заслугами перед Батьківщиною також нададуть грошову допомогу. Вони отримають 3100 гривень.

Також передбачені грошові доплати для членів сімей загиблих ветеранів війни, членів родин загиблих захисниць та захисників України, а також учасників війни та жертв нацистських переслідувань, які визнані особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва чи з інших причин. Вони отримають 650 гривень.

Допомогу виплатять і тим, хто брав участь у війні та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання. А також тим, хто був насильно вивезений на примусові роботи, або є дітьми партизанів і підпільників. Вони отримають 450 гривень.

Ці виплати нададуть спеціально до Дня Незалежності України. Тобто до 24 серпня 2023 року пенсіонери, які підпадають під вище перечислені категорії отримають від 450 до 3100 гривень.

Раніше ми розповідали, яка в Україні середня пенсія та хто отримує найнижчі виплати. Писали, які категорії пенсіонерів отримають великі виплати після перерахунку влітку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору