Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю. Вілкул: В умовах воєнного стану криворізькі медики самовіддано працюють на своєму, дуже важливому фронті. Виконують надважливу місію – рятують життя захисників, надають невідкладну медичну допомогу землякам та вимушеним переселенцям

У День медичного працівника в. о. міського голови Юрій Вілкул зустрівся з працівниками сфери охорони здоров‘я Кривого Рогу – привітав та подякував їм за витримку і відданість своїй справі. З нагоди професійного свята нагородами відзначені кращі криворізькі медичні працівники.

В Україні День медичного працівника щороку відзначався в третю неділю червня. У 2023 році дата свята змінилася – згідно з Указом Президента України №327/2023 від 13 червня 2023 року День медичного працівника в Україні тепер відзначатимуть щороку 27 липня.

Вітаючи криворізьких медиків Юрій Вілкул сказав: «З перших днів війни разом з Радою оборони міста ми створили стратегічний запас медикаментів, що дозволило медичним закладам працювати стабільно та без перебоїв. Також, лікувальні заклади були оснащені генераторами та кисневими станціями. Під час війни у наших медиків свої виклики. Це – робота з евакуйованими, пораненими військовими й цивільними, створення операційних в укриттях через постійні повітряні тривоги, надання медичної допомоги під час блекаутів, порятунок військових у прифронтових зонах. Зараз нове страшне випробування – ворог підірвав Каховську греблю. Знову виклики через  нестачу сталого водопостачання. Але разом шукаємо шляхи вирішення й цієї проблеми.

Кожен наш медпрацівник усвідомлює надважливість покладеного на нього завдання та мужньо тримає свою лінію оборони. Тільки в цьому році у медичних закладах проліковано понад 50 тисяч хворих, із них більше 9 тисяч – це внутрішньо переміщені особи, проведено понад 14 тис. операцій, народилось понад 2 тис. дітей. А найголовніше, у лікувальних закладах отримали кваліфіковану медичну допомогу більше 8 тисяч захисників та захисниць.

Я вдячний нашим лікарям, медичним сестрам за віддану працю, порятунок здоров’я та життя людей. Низький уклін  медикам, які зараз працюють на передовій та у прифронтових містах і селах. Упевнений, що разом ми вистоїмо та впораємося зі всіма випробуваннями!».

У Кривому Розі забезпечено стабільну роботу всіх 9 лікарень та їх відділень, 7 Центрів первинної медико-санітарної допомоги, які об’єднують 50 сучасних амбулаторій, 2 пологових будинків та Перинатального центру, стоматології. У закладах охорони здоров’я працюють близько 10 тис. медиків, які надають медичну допомогу всім, хто її потребує.

Ольга Шевченко, в.о. директора Криворізької інфекційної лікарні №1 подякувала очільнику міста за підтримку та допомогу, яка постійно надається медичним закладам та медикам міста і привітала колег зі святом: «Для нас це – дуже важливе свято! Медики завжди  шанували, тому хочеться, щоб ця традиція була постійною і ніхто не забував про тяжку працю, яку лікарі та медсестри  виконують кожного дня. В умовах війни обсяг роботи для нас не змінився, але, звісно стикаємось з великою кількістю поранених та захворювань військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб, які також потребують допомоги. Звичайно, не забуваємо і про наших громадян. Тому, щодня плідно виконуємо свою роботу і сподіваємось, що допоможемо якомога більшій кількості людей. Найбільша пошана та дяка в цей день медикам, янголам-охоронцям, які захищають і бережуть військових на фронті».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору