Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні підвищать ціни на бензин: на скільки

В Україні вкотре зростуть ціни на автомобільне пальне. Це пов’язано з тим, що запаси пального, придбаного АЗС до зростання ПДВ вичерпуються. Тому, аби щось заробити, продавці вимушені підіймати ціни.

Як повідомляє Інформатор, протягом останніх тижнів на заправках торгували бензином, закупленим до повернення довоєнного 20% ПДВ. Зараз запаси закінчилися.

За словами гендиректора однієї з мереж Леоніда Косянчука,  група “Приват” вже на 1 грн “піднялася”. Стримати це неможливо, адже  98% пального надходить за імпортом, а податки сплачуються на кордоні

Він прогнозує, що у найближчі один-два тижні ціни на бензин зростуть приблизно на 3-4 грн. Так, вартість марки бензину А-95 може зрости до 51,5-52,5 грн/л.

Цю думку підтверджує й засновник Prime Group Дмитро Леушкін. Він вважає, що 60 гривень поки не буде, але 55 цілком таки вже відчувається.

Ну а далі українців чекає ланцюгова реакція загального підвищення цін на інші товари та послуги з продуктами включно. Адже зросте вартість доставлення.

Раніше Інформатор писав про те що Зеленський розкритикував нові тарифи на воду та про те, що в Україні планують створити сховища з мінімальними запасами нафти.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Джерело: ТСН

Альона Свірідова

Нагору