Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю. Вілкул: Продовжуємо допомагати мешканцям міста – у Кривому Розі з початку року відремонтовано вже 25 ліфтів. До кінця року плануємо виконати капітальний ремонт ще 75 ліфтів

Місто продовжує допомагати мешканцям в утриманні та наведенні ладу в їхніх будинках. Однією із найбільш дороговартісних статей витрат є ремонт ліфтового обладнання. У Кривому Розі це навантаження на себе взяла місцева влада. У житлових будинках Кривого Рогу експлуатується 3061 ліфтів. За час дії муніципальної програми з модернізації ліфтів капітально відремонтовано вже 704 ліфта.

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну нараду щодо ремонту ліфтів в багатоповерхівках. «Другий рік поспіль в країні триває повномасштабна війна. Завдяки героїзму наших військових, міській владі та Раді оборони міста ми продовжуємо жити та працювати у рідному місті. Але, багато справ, які були заплановані у минулому році, надолужуємо зараз. У рамках міської програми, з метою покращення умов проживання містян та безпеки користування ліфтами, ми проводимо капітальні ремонти ліфтів. З початку цього року відремонтовано 25 ліфтів, до кінця року планується виконати капітальний ремонт ще 75.  Капітальний ремонт ліфтів – одна з найдорожчих складових утримання багатоквартирних будинків. І ми розуміємо, що власникам квартир дуже складно самотужки виконати такий обсяг робіт. Тому,  допомагаємо мешканцям багатоповерхівок у цьому. Це – комфорт та безпека всіх мешканців будинків»,- підкреслив Ю.Вілкул.

Під час капітального ремонту ліфту виконується майже повна його заміна із встановленням сучасного обладнання. А саме: кабіна, лебідка, станція керування, канати та інші основні вузли. Також, проводяться заходи щодо забезпечення комфортного та безпечного користування ліфтами маломобільних груп населення: встановлення додаткових поручнів та монтаж табличок з позначенням «Ліфт» і номером поверху шрифтом Брайля для читання сліпими. Крім цього, у нових ліфтах використано енергозберігаючі технології, що дає економію електроенергії під час їх експлуатації.

«Наприкінці червня ми завершили капітальний ремонт ліфта в будинку по вул. Авраменко. Після чого запустили його в тестовому режимі до остаточного оформлення дозвільних документів щодо введення ліфта в експлуатацію. Цей ліфт ми розпочали капітально ремонтувати у квітні, а вже з червня випробовуємо його у ділі. На його оновлення жителі багатоповерхівки дуже чекали. Тепер він став більш удосконаленим технічно та пристосований для людей з обмеженими можливостями (вадами зору), працює безшумно з покращеним дизайном купе кабіни. Після капремонту ліфти виглядають набагато привабливіше»,- сказав представник підрядної компанії.

 КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору