Кривий Ріг До сайту

Як приготувати салат з кіноа і квасолею

Салат з кіноа — це смачно, поживно і різноколірно! Такий салатик дуже корисний і завдяки його яскравому вигляду його хочеться зʼїсти тут і зараз! Приємним моментом є те, що салат з кіноа і бобовими підійде навіть веганам.

Реклама

Зберігайте салат з кіноа і квасолею в герметичному контейнері в холодильнику протягом 3-4 днів, – передає Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Змішайте промиту кіноа, воду та ¼ чайної ложки дрібної морської солі в середній каструлі на середньо-сильному вогні. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до слабкого і варіть, не накриваючи кришкою, доки кіноа не поглине рідину, приблизно 10-15 хвилин.

Зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою на п’ять хвилин. Зніміть кришку, а потім розпушіть кіноа виделкою.

Реклама

Цей додатковий час під кришкою дозволяє кіноа розпаритися й набрякнути.

У великій мисці змішайте яблучний оцет, сік лайма, ½ чайної ложки дрібної морської солі, порошок чилі, кмин і щіпку чорного перцю. Повільно додайте оливкову олію, збиваючи до однорідності.

Чорну квасолю і кукурудзу зцідіть і промийте. Дрібно наріжте червону цибулю і болгарський перець, томати чері поріжте на четвертинки. Тонко нашаткуйте капусту і подрібніть перець чилі.

Реклама

Додайте кіноа, чорну квасолю, червону цибулю, болгарський перець, помідори, капусту, кукурудзу та перець чилі. Перемішайте, а потім приправте до смаку сіллю та перцем за потреби.

Раніше ми розповідали, як приготувати ковбаски, запечені під тістом. Писали, як приготувати пиріжки кутаби з начинкою та смачний салат на вечерю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Євгенія Глубінок