Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Пронизливий звук ворожих безпілотників та гучні вибухи: як криворіжці пережили пекельну ніч

Майже 4 години тривала повітряна тривога у Кривому Розі в ніч на 14 липня. Мешканці чули, як «над головами» пролітають ворожі «мопеди». Потужні вибухи та звук падаючого скла – так запамʼяталася одна із наймасштабніших атак БпЛА у Кривому Розі.

Повідомляє Інформатор.

Містянка Ольга Ткач, відчула на собі «прильот» ворожого дрона та бачила руйнування, які він приніс. Дівчина розповіла, як діяла у критичній ситуації.

«Рюкзак, паспорти, диплом, кіт – у мене.
Два ноутбуки з проєктами мультиків – у сестри Юлі. Єдине, що мозок згенерував схопити після нічного потужного вибуху. Їх було декілька, але один, влупив аж занадто сильно», – розповідає про пережиту ніч Ольга.

Вийшовши на вулицю, дівчина зрозуміла, що звичного двору вона вже не побачить. Дерева, яки десятиліттями росли на подвірʼї, були знищені ворожим залізяччям, а комунальне підприємство, що знаходилося прямо біля будинку палало і було вщент зруйновано.

«А далі їдкий запах диму, виклик 101, усвідомлення того, що зовсім поряд дуже палає і що я перша людина, яка викликає всі служби. Височезні тополі мого дитинства, вас більше немає… Усі подвір’я усписані уламками руснявого сміття, цеглою, склом та шифером… ДСНС-ники та поліція оцепили наш будинок. Води, світла і газу немає. Води, мабуть, довго не буде… І так, ми вже втретє будемо міняти вікна. Слава Богу, що живі», – каже Ольга.

Криворіжанка Олена з родиною і маленькою дитиною на руках, всю ніч провела в коридорі. Моніторингові канали повідомляли про «червоний» рівень загрози в місті, тому пересуватися вулицями до найближчого бомбосховища було небезпечно. Через відкриті вікна відчувалося, що дрон от-от залетить у вікно, потім звуки роботи ППО і потужні вибухи. Далі лише звуки скла, які сипалися у підʼїзді і невгамовні сигналізації автівок. А потім все повторювалося знову.

На ранок сусіди почали прибирати скло на подвірʼї багатоповерхівок і найголовніше, що ніхто не постраждав.

Уламки «шахеда», який атакував Кривий Ріг

Уламки ворожого залізяччя, яке зруйнувало комунальне підприємство у Кривому Розі

Люди вже втретє будуть міняти вікна у багатоповерхівці

Ольга побачила пожежу і відчула їдкий запах диму

Раніше Інформатор писав про атаку на Кривий Ріг, 14 липня. Також ми повідомляли, скільки БпЛА збила ППО над Дніпропетровщиною.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору