Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Україна буде членом НАТО, але коли виконає певні умови: які саме

Україна отримає запрошення до НАТО, коли усі союзники погодяться та будуть виконані умови. На саміті у Вільнюсі 11 12 липня 2023 року політичного запрошення наша країна не отримає. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції пояснив причини такого рішення.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, за словами Столтенберга, Україна не відповідає критеріям щодо рівня корупції для того, щоб отримати політичне запрошення стати членом НАТО.

Очільник організації зазначив, що Україна вийшла за межі вимог плану щодо дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ), і це відбулося не тільки через повномасштабний напад рф, але й через наближення держави до стандартів НАТО починаючи з 2014 року.

“Є два виміри, до яких ми апелюємо (у питанні запрошення до НАТО). Перший – це рівень, до якого вдалося модернізувати інститути оборони та безпеки та зміцнити їх управління, включаючи боротьбу з корупцією, і це питання, яке розглядалося під час кожного розширення НАТО”, – заявив Столтенберг.

За словами генсека НАТО, інший вимір, через який Україна не отримала запрошення, це повномасштабна війна, що триває.

“Збройні сили України продемонстрували мужність та компетентність, які вразили весь світ, але водночас йде повномасштабна війна. Усі союзники зійшлися на думці, що коли триває війна, не час для того, щоб робити Україну повноправним членом альянсу”, – додав Столтенберг.

Раніше Інформатор писав про те, як Зеленський відреагував на заколот у росії та про те, що Зеленський та Байден виступили на спільній пресконференції у Вашингтоні.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору