Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Переселенцям можуть припинити перераховувати виплати: в чому причина

З 1 вересня “Ощадбанк” припинить виплати пенсій та соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам, що не пройшли фізичну ідентифікацію. Пенсіонерам, що мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) та одержувачам соцдопомоги необхідно проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні “Ощадбанку” кожні шість місяців. Це стосується лише ВПО.

Про це йдеться на сайті банку. До отримання ЕПП пенсіонери, які є внутрішньо переміщеними особами мають проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні “Ощадбанку” кожні 3 місяці, – повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

В банку додають, що за відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачами пенсій або соціальних виплат ВПО “Ощадбанк” зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком.

“Питання припинення або продовження нарахування пенсійних або інших соціальних виплат на карткові рахунки внутрішньо переміщених осіб належать до компетенції відповідних державних органів, які здійснюють відповідні соціальні виплати”, – підкреслюють в повідомленні.

Як пройти фізичну ідентифікацію

Фізична ідентифікація відбувається в три етапи:

Спочатку потрібно особисто звернутись пенсіонеру або одержувачу соцдопомоги до будь-якого відділення “Ощадбанку”. При собі необхідно мати такі документи:

  • паспорт або інший документ, що посвідчує особу
  • основну платіжну картку або основне електронне пенсійне посвідчення

Пред’явити працівнику “Ощадбанку” одночасно основну платіжну картку або основне ЕПП та паспорт або іншого документ, що посвідчує особу. Провести пенсіонером або одержувачем соціальної допомоги операції отримання готівки або перегляду залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал. Мається на увазі, що потрібно ввести ПІН-код картки або встановити\ змінити його з використанням основної платіжної картки або основного електронного пенсійного посвідчення.

“Після проходження внутрішньо переміщеною особою фізичної ідентифікації за встановленою процедурою видаткові операції за рахунком автоматично розблоковуються банком не пізніше наступного календарного дня”, – зазначили в банку.

Нагадаємо, близько 94 тисяч переселенців, які оформили допомогу на проживання в Україні, виїхали за кордон та продовжили незаконно отримувати виплати. Таким чином держава втратила щонайменше 893 млн гривень.

Раніше ми розповідали, як ВПО у Кривому Розі можуть оформити субсидію та що робити ВПО, якщо затримують виплати.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору