Аґрус — солодко-кисла ягода, з якої виходить чудове варення або компот. Але можна приготувати й безалкогольну версію мохіто, та ще й заготовити її на зиму за рецептом Лілії Цвіт.
Компот з аґрусу у стилі «мохіто» чудово тамує спрагу, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Аґрус – 300 г
- Цукор – 140 г
- Цукор ванільний – 16 г
- Лимон, часточка – 2 шт.
- М’ята – 15 г
Спосіб приготування:
У чисту 3-літрову банку насипте добре промитий аґрус, додайте 2 скибки лимона і 2-3 гілочки свіжої м’яти.
Залийте все окропом, прикрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
Як стерилізувати банки: корисні поради
Далі злийте воду з банки в каструлю так, щоб аґрус лишився в банці. Додайте в воду цукор і ванільний цукор. Закип’ятіть солодкий маринад, але слідкуйте, щоб цукор розчинився.
Гарячий солодкий маринад залийте назад в банку. Накрийте кришкою й закатайте. Переверніть і вкутайте, залиште до повного остигання. Потім приберіть в темне прохолодне місце.
Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний лимонад. Писали, як приготувати полуничне смузі зі згущеним молоком та як замаринувати черешню.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок
