Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо десерт у склянці з малиною і смородиною

Свіжі ягоди у поєднанні з бісквітом і збитими вершками — це довершене поєднання смаків, від якого ви отримаєте найвищу насолоду. До того ж цей десерт має святковий і ефектний вигляд, тому підходить і для особливих подій.

Назва десерту trifle перекладається з англійської як «балощі» або «дрібничка», – розповідає Інформатор.

Інгредієнти:

  • Корж бісквітний – 1 шт.
  • Вершки – 300 мл
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Малина – 200 г
  • Смородина – 300 г
  • Лікер малиновий – 150 мл

Спосіб приготування:

Ягоди добре помийте, обсушіть і видаліть плодоніжки. Смородину залийте лікером, посипте цукром, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Дайте суміші охолонути.

Охолоджені вершки добре збийте з ванільним цукром. Бісквіт, кекси або печиво поламайте невеликими шматочками. Кілька шматочків розітріть на крихту.

У порційні склянки розкладіть бісквіт, 2/3 малини і полийте половиною смородинової суміші. Викладіть шар вершків і посипте бісквітною крихтою. Розподіліть решту малини і смородинової суміші. Одразу подавайте!

Раніше ми розповідали, як приготувати роли з огірків. Писали, як приготувати запіканку з кабачків та слойки з вишнями.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору