Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Підвищення цін на пальне в Україні: скільки коштує літр А-95

З 1 липня (тобто від учора) в Україні були відновлені довоєнні податки на паливо, включаючи ПДВ – 20%, акциз на бензин та дизпаливо. За новими ставками податку, акциз на пальне виглядає наступним чином: 213,5 євро за 1000 літрів для бензину, 139,5 євро за 1000 літрів для дизпалива та 52 євро за 1000 літрів для скрапленого газу. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, з початку липня 2023 року, після підвищення податків на паливо, мережі автозаправних станцій (АЗС) в Україні переглянули ціни на бензин та дизпаливо. Більшість мереж збільшили ціни на 1-2 гривні за літр.

Згідно з даними агентства “Інтерфакс-Україна”, багато АЗС залишили вартість пального на рівні близько 50 гривень за літр. Однак, преміальні види, такі як А-95 та дизпаливо, тепер коштують близько 55 гривень за літр на деяких станціях мережі Socar.

За даними моніторингу, ціни на бензин А-95 зросли на всіх АЗС, які попали під спостереження. Так, Socar підняв ціни на 2,2 гривні за день до 49,19 гривні, WOG та OKKO підняли ціни на одну гривню до 47,99 грн, а UGO та KLO збільшили вартість на близько 1,2 гривні (до приблизно 46 та 47 гривень відповідно).

Що стосується дизпалива, найбільше зростання цін спостерігається також у мережі Socar – вартість пального там виросла на 2,2 гривні до 47,19 гривні за літр. KLO також збільшила ціни на дві гривні, а Motto та AMIС трохи знизили навпаки.

За вибірковим моніторингом, найменше зростання ціни спостерігається на газі – від 0,34 гривні на Motto до 1,07 гривні на WOG.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні планують створити сховища з мінімальними запасами нафти та про те, якими будуть ціни на продукти в Україні у 2023 році.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору