Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Названі шість основних проблем з паспортом, через які можуть не випустити з України: які саме

Під час планування подорожі в інші країни варто врахувати те, що існують нюанси щодо закордонного паспорта, з якими можуть не випустити з України. Найголовніші проблеми, з якими може зіткнутися мандрівник –  це зовнішній вигляд документа та його протермінованість.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, основних проблем щість

  1. Пошкоджений паспорт. За 10 років, доки діє закордонний паспорт, документ може отримати пошкодження. Невеликі потертості проблемою не стануть, а ось нечитабельність головних сторінок створить суттєві проблеми. Також можуть бути проблеми, якщо у паспорті вирвана сторінка, він розмальований, сторінки порізані.
  2. Оновлення особистих даних. Наприклад термін дії закордонного паспорта, якщо змінили прізвище після одруження, – лише 1 місяць. За цей час варто подати заяву на заміну документа.
  3. Закінчується термін дії документа. Закордонний паспорт має бути дійсним ще не менше трьох місяців після дат, на які ви плануєте подорож. Наприклад, якщо подорож запланована на червень, то дія паспорта має закінчуватися не раніше, ніж у вересні. Через це варто перевіряти строк дії вашого паспорта і завчасно його оновлювати. Тому, якщо 10 років з моменту оформлення документа спливають через пів року – вже можна подавати заявку на новий.
  4. Паспорт побував у воді. Ситуації в житті бувають різні, але, якщо ви випадково вилили на документ каву, чай, сік чи інші напої – можуть виникнути питання на кордоні. Якщо паспорт виправся або потрапив під зливу – перевірте пошкодження, сторінки можуть бути знебарвленими. Якщо постраждали тільки краї сторінок, то проблем з перетином бути не повинно.
  5. Недостатньо сторінок для штампів. Варто слідкувати за станом свого закордонного паспорта і тримати щонайменше дві вільні сторінки для штампів та віз. Існують країни, де штампи дуже великі й потребують цілого листа. На кордоні штамп можуть поставити як на вільному місці на розпочатій сторінці, а можуть і на новій.
  6. Невідповідність фото. Наприклад, якщо від моменту оформлення закордонного паспорта ви змінили зовнішність – кардинально помалювалися чи підстриглися, зробили пластичну операцію, то в такому разі фото в документі краще змінити. Робиться це швидко, і проблем на кордоні не буде.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні ID-паспорт можна отримати разом з ідентифікаційним кодом та про те, що в Україні підвищили ціни на біометричні паспорти та ID-карти.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору