Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області чоловіки намагалися здати на металобрухт радіоактивні предмети

Двоє кам’янчан вирішили зажитися на металобрухті, але наразили на небезпеку себе та інших. Чоловіки вільно пересувалися містом з радіоактивними металевими елементами, які вони планували здати. На металобрухті була позначка “радіоактивно”. Працівники метало приймальні одразу викликали поліцію та ДСНС.

Про це, в ефірі кам’янського телеканалу, розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Богдан Наполов, – передає Інформатор.

Перший випадок стався на лівобережжі. Невідомий чоловік намагався здати на металобрухт елемент із позначкою «Радіоактивно». Працівники металоприймальні одразу викликали поліцейських, а ті вже залучили екологів міста.

З’ясувалося, що об’єкт перевищує норму випромінювання, тож його ліквідацією зайнялося державне підприємство «Радон», – зазначив директор департаменту Богдан Наполов.

На жаль, аж два таких випадки сталися у Кам’янському.

Днями підприємство «Радон» видало акт про знищення об’єктів – вони більше не становлять небезпеки для містян. Окрім цього, фахівці обстежили території, де були знайдені небезпечні елементи. Там загрози не виявлено.

У департаменті екології закликають у жодному разі не торкатись та не намагатись розібрати чи розбити підозрілі предмети – це може призвести до трагічних наслідків для довкілля.

Забруднені предмети обстежують дозиметром

Раніше Інформатор повідомляв, чи будуть евакуйовувати криворіжців, в разі аварії на ЗАЕС. Також ми писали, який має бути план дій, в разі ядерної атаки.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору