Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області працівники ритуальної служби та керівники кладовищ вимагали 50 тисяч гривень за поховання померлих

Вісім чоловіків злочинної групи заробляли на продажу місць для поховань на кладовищах у Дніпрі. Організатори схеми щомісячно отримували прибуток у майже 7 мільйонів гривень. Їм загрожує до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Директор і заступник комунального підприємства «Міська ритуальна служба» у змові з шістьма керівниками кладовищ організували злочинну схему вимагання 50 тисяч гривень за поховання померлих. Користуючись емоційним станом родичів померлих, службовці навмисно підвищували дійсну вартість ритуальних послуг. Тому що офіційна сума платежу становить 3500 гривень. У випадку відмови громадян сплачувати таку суму керівник цвинтаря безпідставно відмовляв у наданні послуг з організації поховання померлих.

У жовтні, 2022 року правоохоронці викрили зловмисників під час передачі чергової частини вигоди у розмірі 2 мільйонів гривень.

Під час обшуків, поліцейські вилучили майже 3 мільйони гривень.

Затримали злочинну групу на продажі місць для поховань на кладовищах

Щомісячно організатори схеми отримували прибуток у майже 7 мільйонів гривень

Зловмисникам загрожує 13 років позбавлення волі

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області злочинна група викрадала заможних містян і вимагали за них викуп. Писали також, що посадовці Дніпропетровської області вимагали хабар у 240 тисяч гривень за акт перевірки та що поліцейський-рекетир з Дніпропетровської області вимагав «примарний» борг з будівельників.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору