Кривий Ріг До сайту

Домашня випічка: готуємо соковиті слойки з вишнями

Витяжне тісто філо — дуже зручний напівфабрикат. Перед приготуванням розморозьте його згідно з інструкцією на пакуванні. Вишнева начинка, загорнута у тонке тісто філо — це неймовірний десерт, приготувати який доволі просто. Вишні для цього рецепта мають бути без кісточок. 

Реклама

В рецепті використовується олія, але ви можете також змастити розтопленим вершковим маслом або сумішшю з них – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Приготуйте начинку. Вишні без кісточок покладіть у сотейник або невелику каструлю. Змішайте цукор, крохмаль і корицю, засипте вишню та перемішайте. Варіть ягоди на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Зніміть начинку з вогню та остудіть.

Розгорніть перший лист тіста філо, та змастіть його олією. Складіть лист навпіл. Змастіть олією. Викладіть на середину листа, відступивши від нижнього краю близько 4-5 см, 1 столову ложку начинки.

Реклама

Загорніть слойки у такий спосіб, як на фото до рецепта смажених пиріжків з полуницею.

Загорніть нижній край тіста на начинку. Потім загорніть один довгий край тіста на начинку та накрийте його другим довгим краєм. Загорніть нижню частину з начинкою так, щоб вийшов рулетик із закритими краями. Сформуйте у такий спосіб всі заготовки.

Деко застеліть пергаментом, змастіть його олією та викладіть слойки швом донизу. Змастіть олією та випікайте у попередньо розігрітій духовці за температури 180°С 30 хвилин або до рум’яної скоринки.

Реклама

Раніше ми розповідали, як приготувати варення з сухого липового цвіту. Писали, як приготувати желейні цукерки вдома та морозиво з яблуками та корицею.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Реклама