Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Митники з Дніпропетровської області оформлювали спирт з росії як розчинник фарби та вкрали 50 мільйонів гривень

Перед судом постануть три співробітники Дніпровської митниці. Вони налагодили незаконну схему розмитнення метилового спирту. Збитки, нанесені державі “ділками у погонах” складають маже 50 мільйонів гривень.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру, у період 2019-2021 років інспектори митниці займалися неналежним оформленням метилового спирту, імпортованого з рф на митну територію України.

Обвинувачені розмитнювали спирт як розчинник для фарб, який не підлягає оподаткуванню акцизним податком та сплаті мита. Таким чином вони незаконно звільняли місцеве підприємство від сплати обов’язкових митних платежів.

Внаслідок протиправних дій митників Державний бюджет України недоотримав майже 50 млн грн надходжень.

У ході проведення санкціонованих обшуків на території митного поста, за місцями роботи та проживання фігурантів правоохоронці вилучили документацію щодо митного оформлення, мобільні телефони, гроші.

Інспектори митниці займалися неналежним оформленням метилового спирту

Інспектори митниці займалися неналежним оформленням метилового спирту

Обвинувачені розмитнювали спирт як розчинник для фарб

Обвинувачені розмитнювали спирт як розчинник для фарб

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області будуть судити посадовців за незаконне привласнення майже мільйона гривень та про те, що у Дніпропетровській області привласнили 3 мільйони гривень на будівництві полігону для сміттєзвалища.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору